Zipp/Zipp Mini - Wi-Fi-stabilitet

Al trådløs kommunikation er følsomt over for signalstyrke og interferens. Hvis højttaleren ikke får et tilstrækkeligt, stabilt input, vil der opstå lydudfald. Det er sjældent et problem, når man surfer på internettet, men en svag signalstyrke og interferens kan nemt ødelægge oplevelsen ved en trådløs højttaler.

Hvis du oplever lydudfald, når du streamer til din højttaler, er det sandsynligvis på grund af et af følgende problemer:

• Dårlig signalstyrke
  • Router-indstillinger
  • Interferens
  • En dårlig router

Bemærk: Før du begynder at undersøge problemet i dybden, skal du sikre dig, at du har genstartet din højttaler, din router og din telefon/tablet/computer. I mange tilfælde er dette en sikker metode til at løse netværksrelaterede problemer på.

Dårlig signalstyrke

Wi-Fi-kommunikationen mellem den afspillende enhed og højttaleren er en proces, der består af to sammenkædninger. Musikken overføres fra enheden til routeren (sammenkædning 1) og derefter fra routeren til højttaleren (sammenkædning 2). Wi-Fi-stabiliteten er afhængig af, at begge sammenkædninger er stabile.

Wi-Fi-sammenkædning 1

Det er vigtigt, at lydkilden har en driftsikker forbindelse til din router. Medmindre du har et kraftigt, trådløst netværk, kan det mindske stabiliteten, hvis du går rundt med telefonen i hjemmet. Stabiliteten påvirkes af afstanden fra telefonen til din router samt af vægge og andre store, faste genstande mellem lydkilden og routeren. Du kan maksimere ydelsen ved at placere lydkilden i nærheden af routeren.

Wi-Fi-sammenkædning 2

Brug Libratone App til at kontrollere signalstyrken mellem routeren og højttaleren. Som tommelfingerregel skal signalstyrken være over 60 %.

Hvis det ikke gør nogen forskel, når du mindsker afstanden mellem højttaleren og routeren, skal du forsøge at stille højttaleren et andet sted i det samme lokale.

Den bedste rækkeviddeydelse for routeren opnås, når din router er konfigureret til 2,4 GHz.

Hvis dit hjem ganske enkelt er for stort til blot en enkelt router, kan en Wi-Fi-forlænger være en mulighed. Læs mere om udvidelse af dit netværk her

Router-indstillinger

WMM (Wi-Fi Multimedia)

Når du ser på routerindstillingerne, er det vigtigt, at du aktiverer WMM/QoS (hvis din router understøtter denne funktion). Når WMM/QoS er aktiveret, vil din router prioritere medieindhold frem for anden netværkstrafik.

Radiotilstand – 2,4 GHz eller 5 GHz?

De fleste routere understøtter 2,4 GHz og 5 GHz. Brug 2,4 GHz, hvis rækkevidden er vigtig. Brug 5 GHz, hvis dit hjem er udsat for kraftig Wi-Fi-trafik. Bemærk: Libratone-højttalere, der er lanceret inden oktober 2015, understøtter ikke 5 GHz.

Kanal

Denne indstilling styrer, hvilken kanal din Wi-Fi-router skal anvende til kommunikation. Undgå at anvende den samme routerkanal som naboerne. Brug "Automatisk" til at lade routeren vælge den bedste, tilgængelige kanal, eller konfigurer din router manuelt til at bruge en mindre anvendt kanal. Hvis du har teknisk snilde, kan du iværksætte en systematisk tilgang ved hjælp af et trådløst scanningsredskab som eksempelvis iStumbler. Brug iStumbler til at analysere Wi-Fi-trafik og brugte kanaler. Vi henviser til vejledningen til din router (eller en søgning på Google) for oplysninger om, hvordan du ændrer kanal på din specifikke router.

Trådløs teknologi

Libratone-højttalere understøtter 802.11 b/g/n-standarden. Bemærk: Standarden 802.11ac understøttes ikke.

Sikkerhed

Libratone anbefaler sikkerhedsindstillingerne WPA2 Personal (AES).

Firmware

Sørg venligst for, at din router anvender den sidste nye firmware. Visse routere har en indbygget funktion til at søge efter opdateringer, mens andre kræver, at du manuelt henter firmwarefilen fra forhandlerens hjemmeside og derefter uploader den til routeren.

Apple-anbefalinger

Du finder Apples "Anbefalede indstillinger for Wi-Fi-routere og adgangspunkter" her

Interferens

Interferens opstår ikke kun fra andre Wi-Fi-netværker, det kan også skyldes husholdningsapparater. Babyalarmer, mikroovne, trådløse tyverialarmer, automatiseringssystemer til hjemmet (som eksempelvis en Nest-termostat), trådløse telefoner osv. sender alle deres egne radiobølger på den samme frekvens som de fleste trådløse netværker (2,4 GHz).

Hvis du bruger en af disse enheder, skal du forsøge at slukke den og se, om du bemærker nogen forbedring i stabiliteten. Når du søger efter kilder til interferensen, skal du være opmærksom på alle enheder i hjemmet, der er trådløse, også selvom de ikke er tilsluttet dit trådløse netværk.

En svag router

Alle moderne routere er fuldstændig i stand til at håndtere AirPlay eller DLNA-datastrømme. Hvis du imidlertid bruger en gammel router, er det sandsynligt, at lydudfald skyldes utilstrækkelig båndbredde eller ydelseskraft i din router. I de tilfælde er den eneste løsning at købe en ny router. Før du gør det, skal du dog sørge for at læse ovenstående afsnit igennem.