Zipp/Zipp Mini - Brug af AirPlay på en Mac eller PC med enhver applikation

Mac

Med OS X Mountain Lion (og nyere versioner) kan du aktivere lydstreaming på hele systemet til enhver form for AirPlay-højttaler, og du kan derfor bruge tjenester som Spotify, YouTube og andre sammen med AirPlay på din Mac.

Dette gør du ved at åbne Systemindstillinger > Lyd og vælge fanen "Lyd-ud" øverst. Midt i vinduet ser du en liste, der viser dig de tilgængelige AirPlay-højttalere i dit netværk. Når du vælger en, vil al systemlyd blive dirigeret videre til den pågældende højttaler. (Bemærk, at afspilning til flere højttalere stadig kun er understøttet af iTunes).

Tip: Hvis du hurtigt vil aktivere overførsel af lyd via AirPlay til din højttaler, skal du holde option-tasten (den, der hedder "alt") nede på dit tastatur, mens du klikker på lydikonet i menulinjen.

Bemærk: Sommetider kan du opleve forsinkelse mellem lyd og billeder, når du ser videoer på denne måde. Dette problem er afhængigt af videoafspilleren. Apples indbyggede medieapplikationer, såsom iTunes og QuickTime Player tager højde for denne forsinkelse og viser videoen under hensyntagen til dette (uden synkroniseringsproblemer). Hvis du imidlertid bruger VLC Player (eller enhver anden tredjepartsvideoafspiller), vil videoen og lyden ikke være synkron.

På internettet fungerer videoer, der vises ved hjælp af HTML5, fint, mens Flash-videoer vil skabe problemer.

PC

På en PC er du ikke begrænset til kun at bruge AirPlay med iTunes. Med Airfoil fra Roque Amoeba kan du "tage" lyden fra en hvilken som helst applikation i dit system og videresende den til enhver AirPlay-højttaler i dit netværk.

Når du ser film på din computer, skal du bruge Airfoil Video Player (inkluderet i licensen til Airfoil). Dette sikrer, at den lokale video og den eksterne lyd altid er synkron. Afspilleren understøtter mange videoformater, herunder Flash og Silverlight-internetvideo samt almindelig dvd-afspilning.

Airfoil er en tredjepartsapplikation, der fås til både Mac og PC her.