Zipp/Zipp Mini - Vereisten Wi-Fi speaker setup - Algemeen

Om een Wi-Fi setup te maken, heeft u het volgende nodig: een

1. Wi-Fi router
  2. Afspeelapparaat

De muziek zal van uw apparaat via uw Wi-Fi router naar uw Libratone speaker streamen.

1. Wi-Fi router

Een stabiele verbinding tussen uw apparaat en de router en tussen uw router en de speaker is erg belangrijk. Hoe krachtiger uw router is, hoe stabieler uw verbinding zal zijn.

Apple AirPort routers zijn zeer geschikt voor een AirPlay Wi-Fi setup. Libratone speakers werken met de meeste nieuwe routers.

Indien u een ApplePlay router gebruikt, kunt u kiezen tussen AirPort Extreme en AirPort Time Capsule. Om een stabiele verbinding door uw hele huis te garanderen, kunt u uw netwerk uitbreiden met een of meerdere AirPort Express eenheden.

Indien u een niet-Apple router gebruikt en u uw netwerk wenst uit te breiden, zorg er dan voor dat uw Wi-Fi extender van hetzelfde merk is als uw Wi-Fi router.

Let bij het configureren van uw router op het volgende.

• 11 b/g/n wordt ONDERSTEUND (LET OP: 5 GHz kanalen beperking. Lees hier meer)
  • 11 ac wordt NIET ONDERSTEUND
  • Kies 2.4 GHz voor een beter bereik en 5 GHz voor een betere bandbreedte. (Oudere Libratone speakers ondersteunen alleen 802.11 b/g 2.4 GHz) (LET OP: 5 GHz kanalen beperking. Lees hier meer)
  • Libratone raadt WPA2 beveiliging en AES encryptie aan
  • Vermijd alle soorten speciale karakters in de naam van de router (SSID), het wachtwoord van de router en de naam van de speaker

2. Afspeelapparaat

Mogelijke afspeelapparaten zijn

• Een iOS apparaat (iPhone, iPad) (AirPlay)
  • Een Android apparaat (smartphone, tablet) (DLNA)
  • Een Windows computer (AirPlay/DLNA)
  • Een Mac computer (AirPlay)