Zipp/Zipp Mini - Vereisten Wi-Fi speaker setup - Uitgebreid

Naast de bovengenoemde vereisten voor AirPlay, zie a.u.b. de volgende uitgebreide vereisten en onze aanbevelingen om uw AirPlay speaker in te stellen:

• Uw netwerk router, uw Libratone speaker en uw audioapparaat (computer of iOS apparaat) dienen dicht bij elkaar in de buurt te staan met een sterke netwerk signaalsterkte ertussen.
  • Uw netwerk router dient de Wireless B/G/N standaard (802.11b/g/n 2.4 / 5 GHz) te ondersteunen en deze optie moet geactiveerd zijn in de configuratie van de router. De Draadloze AC standaard (802.11ac) wordt niet ondersteund.
  • De naam van uw Wi-Fi netwerk (SSID) dient zichtbaar (“uitgezonden”) te zijn tijdens het setup-proces. Hij mag niet verborgen zijn. Zodra u de setup hebt voltooid, kunt u de naam van het Wi-Fi netwerk (SSID) weer verbergen.
  • Het gebruik van speciale karakters of nationale karakters in uw Wi-Fi netwerknaam (SSID), Wi-Fi wachtwoord of naam van de speaker wordt niet ondersteund. Indien u deze karakters gebruikt, vervang ze dan alleen door alfanumerieke karakters.
  • Vermijd het gebruik van WEP encryptie en TKIP beveiliging op uw Wi-Fi router. We raden WPA2 encryptie en AES beveiliging aan.
  • Uw iOS apparaat dient op iOS 7.0 of nieuwer te werken en uw Mac/PC op iTunes 10.2 of nieuwer. Libratone raadt echter in het algemeen aan om de laatste versies van iOS en iTunes te gebruiken, aangezien Apple de stabiliteit en functionaliteit van AirPlay voortdurend verbetert in nieuwere versies.
  • Voor de beste resultaten dient uw Wi-Fi router uitgerust te zijn met de nieuwste beschikbare firmware.
  • Libratone raadt een Apple Wi-Fi router voor uw AirPlay setup aan, omdat AirPlay Apple-technologie is.

Het gebruik van speakers van het Wi-Fi bereik kan leiden tot verschillende verbindings- en uitval-problemen van AirPlay, met name indien het merk van de extender verschilt van dat van de router.