Zipp/Zipp Mini - Het gebruik van Airplay op een Mac of PC met alle applicaties

Mac

Met OS X Mountain Lion (en nieuwere versies) kunt u systeembrede audio streaming inschakelen op iedere AirPlay speaker, waarmee u diensten zoals Spotify, YouTube en anderen samen met AirPlay op uw Mac kunt gebruiken.

Om dit in te schakelen, opent u Systeemvoorkeuren > Geluid en selecteert u de “Output” tab aan de bovenkant. In het midden van het scherm zult u een lijst zien die de beschikbare AirPlay speakers in uw netwerk toont. Selecteer er één en al het geluid van het systeem wordt naar die speaker geleid. (Let er op dat weergave via meerdere speakers nog steeds alleen wordt ondersteund door iTunes).

Tip: Om snel overdracht van geluid via AirPlay naar uw speaker mogelijk te maken, houdt u de optie-toets (“alt”) op uw toetsenbord ingedrukt, terwijl u op het geluidsicoon in de menubalk klikt.

Opmerking: Soms kunt u een vertragingsprobleem waarnemen wanneer u op deze manier video’s bekijkt. De video en de corresponderende audio zijn dan niet synchroon. Dit probleem hangt af van de videospeler. De ingebouwde mediaapplicaties van Apple, zoals iTunes en QuickTime Player, houden rekening met de vertraging en geven de video overeenkomstig weer (zonder synchronisatieprobleem). Indien u echter VLC Player (of een willekeurige andere videospeler van derden) gebruikt, zullen de video en audio niet synchroon zijn.

Op het internet zullen video's weergegeven met behulp van HTML5 prima werken, terwijl Flash video's problemen veroorzaken.

PC

Op een PC bent u niet gelimiteerd tot het gebruik van alleen AirPlay met iTunes. Met Airfoil van Roque Amoeba, kunt u de audio van iedere applicatie in uw systeem “pakken” en doorzenden naar iedere AirPlay speaker in uw netwerk.

Bij het bekijken van films op uw computer dient u de Airfoil videospeler te gebruiken (inbegrepen in de licentie voor Airfoil). Dit garandeert dat lokale video en audio op afstand altijd gesynchroniseerd blijven. De speler ondersteunt vele videoformaten, inclusief Flash en Silverlight webvideo alsmede het afspelen van een gewone DVD.

Airfoil is een applicatie van derden en is hier zowel voor Mac als PC beschikbaar.